Oplossing slechte akoestiek zwembad

Een goede akoestiek is belangrijk, zeker in een zwembad waar mensen met elkaar praten en kinderen spelen en gillen. Pool Sound Absorbers van MetroXL biedt dé oplossing voor slechte akoestiek in een zwembad. Daarnaast voegt het ook meer sfeer en beleving toe aan de ruimte. Met deze unieke dubbele functie creëren we een rustige sfeer en unieke beleving in het zwembad.

wandbekleding zwembad
Pool Sound Wall

Waarom kiezen voor Pool Sound Absorbers

Bij Pool Sound Absorbers begrijpen we het belang van een ontspannen sfeer in een zwembadruimte. Onze akoestische oplossingen zijn ontworpen om:

  • De veiligheid in het zwembad te verbeteren (Pool Sound Wall biedt zelfs valbescherming mits aangebracht op de juiste hoogte)
  • Een rustige en fijne omgeving voor medewerkers en gasten te creëren
  • Onderling communiceren beter mogelijk te maken
  • Het risico op gehoorbeschadigingen te verminderen
  • Meer sfeer en beleving te creëren
  • Schelle, harde geluiden te absorberen en nagalm te verminderen

Welke akoestisch dempende oplossing je ook kiest, met Pool Sound Absorbers kun je door het kiezen van een afbeelding een unieke sfeer creëren en het zwembad (re-)stylen.

Oplossingen slechte akoestiek zwembad

Pool Sound Absorbers biedt verschillende oplossingen die zijn afgestemd op de behoefte van een zwembad:

  1. Pool Sound Wall: Dit wandspansysteem is speciaal ontwikkeld voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. De wand is voorzien van hoogwaardig akoestisch materiaal waardoor het hinderlijke geluid wordt gereduceerd. Pool Sound Wall heeft daarnaast ook nog een isolerende werking en biedt valbescherming wanneer gemonteerd op de juiste hoogte. Meer informatie >>

  2. Pool Sound Baffle: Deze verticaal hangende panelen bieden de meest effectieve methode voor geluidsabsorptie in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. Pool Sound Baffles absorberen het geluid aan 2 zijdes. Er is dus minder m2 nodig om hetzelfde effect te bereiken als bijvoorbeeld bij de inzet van Pool Sound Wall. Meer informatie >>

Voor het aanbrengen van Pool Sound Absorbers zijn geen hak- en of preekwerkzaamheden nodig. 

Voordelen van een betere zwembad akoestiek

Met de inzet van Pool Sound Absorbers wordt het hinderlijke geluid in het zwembad geabsorbeerd. Dit voorkomt gehoorschade bij de werknemers en maakt het voor de bezoekers aangenamer om in deze ruimte te verblijven. Naast de absorberende werking waardoor de akoestiek van het zwembad verbetert biedt onze productlijn ook meer sfeer in beleving. Elke oplossing kan namelijk worden voorzien van elke gewenste afbeelding. Hiermee kun je een unieke sfeer in het zwembad creëren.

Nieuwsgierig wat een beeld in een zwembad doet? Kijk eens op onze ‘Image…-pagina‘ of check onze portfolio

plafond panelen sportiom - Pool Sound Baffles van MetroXL - verbetering akoestiek zwembad
Pool Sound Baffle (golvend) in Sportiom Aquafun 's-Hertogenbosch

Op zoek naar een oplossing voor de slechte akoestiek in het zwembad?

Klaar om de ervaring in uw zwembad  te verbeteren met onze hoogwaardige akoestische oplossingen? Neem vandaag nog contact op met Pool Sound Absorbers en ontdek hoe wij u kunnen helpen de perfecte geluidsbalans in uw zwembadruimte te bereiken. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een op maat gemaakt plan voor uw zwembadakoestiek behoeften.