Akoestiek in zwembaden

De akoestiek in zwembaden wordt vaak als lawaaierig en chaotisch ervaren. Een kakofonie aan geluiden wordt weerkaatst door de harde materialen. Mensen praten hard om elkaar te kunnen verstaan en kinderen spelen en gillen. Dit geluid blijft weerkaatsen in de ruimte. Het is hard, schel en niet prettig. 

Het akoestisch dempend vermogen van de aanwezige materialen is slecht waardoor de akoestiek slecht is. Met de inzet van Pool Sound Absorbers creër je een rustige sfeer en een vermindering van de geluidshinder. Daarnaast zorgt deze unieke productlijn dat je een unieke beleving kunt realiseren in het zwembad. Deze dubbele functie maakt Pool Sound Absorbers uniek!

akoestiek in zwembaden - Pool Sound Absorbers
Pool Sound Wall

Pool Sound Absorbers krachtige oplossing akoestiek in zwembaden

Hoe verbeter je de akoestiek in het zwembad zonder een grootscheepse verbouwing? Hoe zorg je ervoor dat de akoestiek in zwembaden beter wordt en dat deze verbetering ook nog eens bijdraagt aan de sfeer en uitstraling van de ruimte? Met de oplossingen van Pool Sound Absorbers kun je de akoestiek in zwembaden eenvoudig verbeteren.

Onze krachtige akoestische oplossingen zijn ontworpen om:

  1. Geluidskwaliteit te verbeteren: De geluidsabsorberende materialen verminderen storende echo’s en geluidsreflecties.

  2. Privacy te waarborgen: Door een betere akoestiek is het geluid in het zwembad beter. Het is niet nodig onnodig hard tegen elkaar te praten of schreeuwen. Gesprekken en geluiden blijven door een betere akoestiek niet eindeloos weerkaatsen. Ook buiten het zwembad is er minder geluidsoverlast van de geluiden binnen in het zwembad.

  3. Sfeer en beleving te creëren: Door de juiste akoestische oplossingen en het juiste beeld te kiezen, kunt je de sfeer in het zwembad aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur, of het nu gaat om een rustige oase of een levendige ontmoetingsplaats.

Onze akoestisch dempende  oplossingen voor zwembaden

Pool Sound Absorbers biedt verschillende oplossingen die zijn afgestemd op de behoefte van een zwembad:

  1. Pool Sound Wall: Dit wandspansysteem is speciaal ontwikkeld voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. De wand is voorzien van hoogwaardig akoestisch materiaal waardoor het hinderlijke geluid wordt gereduceerd. Pool Sound Wall heeft daarnaast ook nog een isolerende werking en biedt valbescherming wanneer gemonteerd op de juiste hoogte. Meer informatie >>

  2. Pool Sound Baffle: Deze verticaal hangende panelen bieden de meest effectieve methode voor geluidsabsorptie in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. Pool Sound Baffles absorberen het geluid aan 2 zijdes. Er is dus minder m2 nodig om hetzelfde effect te bereiken als bijvoorbeeld bij de inzet van Pool Sound Wall. Meer informatie >>

Verbetering akoestiek zwembaden

Met de inzet van Pool Sound Absorbers wordt het hinderlijke geluid in het zwembad geabsorbeerd. Dit voorkomt gehoorschade bij de werknemers en maakt het voor de bezoekers aangenamer om in deze ruimte te verblijven. Naast de absorberende werking waardoor de akoestiek van het zwembad verbetert biedt onze productlijn ook meer sfeer in beleving. Elke oplossing kan namelijk worden voorzien van elke gewenste afbeelding. Hiermee kun je een unieke sfeer in het zwembad creëren.

Nieuwsgierig wat een beeld in een zwembad doet? Kijk eens op onze ‘Image…-pagina‘ of check onze portfolio

Akoestiek in zwembaden oplossen met Pool Sound Baffles van MetroXL
Pool Sound Baffle

Neem contact op om de akoestiek in uw zwembad te verbeteren.

Klaar om de ervaring in uw zwembad  te verbeteren met onze hoogwaardige akoestische oplossingen? Neem vandaag nog contact op met Pool Sound Absorbers en ontdek hoe wij u kunnen helpen de perfecte geluidsbalans in uw zwembadruimte te bereiken. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een op maat gemaakt plan voor uw zwembadakoestiek behoeften.